måndag 31 januari 2011

GRATIS DISTANSHEALING!!!

På internet kan man hitta det mesta. För den som vill ha healing, eller rent allmänt ett bättre liv finns till exempel ”Dagliga Healing Meditationer” under ledning av Healer Pär. Inga särskilda krav ställs på mottagen av healingen, man behöver bara vid angivna tidpunkter, cirka 10 minuter i taget, tänka på att man deltar i ”distanshealingen”. Lätt, smidigt och framför allt – GRATIS!

Själv tycker jag att det kan vara bra att ha litet bakgrundsinformation innan jag väljer sällskap för kontakt med andevärlden. En totalflummig verksamhet (”överföring av helande och stärkande energier”) som har ett ytterst diffust mål (som verksamhetsledaren inte kan ha någon aning om i det enskilda fallet), en kraftkälla som inte definieras närmre än som ”skapelsens källa av villkorslös kärlek”, en verksamhetsledare som presenterar sig som Healer Pär utan efternamn, samfund eller annan organisationshänvisning... Nja, jag skulle nog vilja veta litet mer!

Men, som sagt, på internet kan man hitta det mesta. Healer Pär heter Pär Wahlström och är diplomerad homeopat, utbildad 1996 i Malmö vid en skola som av allt att döma har lagt ned homeopatutbildningen. Han tycks också ha publicerat böcker, till exempel ”Må bättre till kropp och själ”.

I samband med lanseringen av den boken kunde under 2008 en del del märkligheter noteras. På internet och i dagstidningar över hela landet kunde läsas ett stort antal insändare, som alla i översvallande ordalag prisade Pär Wahlströms bok. Insändarna anger ofta bokens författare, titel och ISBN-nummer(!). I början hette upphovspersonen till minst 14 nästan identiska insändare i olika tidningar Anna Svensson (ovanligt namn, eller hur?), men bodde i ett antal olika städer. Därefter har insändarnamnen förändrats något oftare, men t ex ”en gladare Kristina J”, ” en gladare Johanna E” och ”en gladare Lillemor T” är fortfarande ganska frekventa.

Minst tre tidningar, Hudiksvalls Tidning, Ljusdalsposten och Södertälje Tidning, har tagit bort insändarna, med den utskrivna motiveringen ”Denna insändare är borttagen på beslut av ansvarig utgivare eftersom den kan tänkas vara skriven i reklamsyfte”. Att annonsera och göra reklam kostar pengar, att skriva insändare är gratis!

Men Healer Pärs historia går djupare än så. 1996 lystrade Pär Wahlström till namnet Christer Domermark. Han och hans hustru, Elisabeth, gjorde sig vid den tidpunkten kända som ”semestersabotörerna”, genom att hyra ut stugor på ett sådant sätt att Konsumentverket satte upp dem på sin ”Svarta lista”. Uthyrningsverksamheten resulterade i först en konkurs som ledde till att ett 70-tal privatpersoner förlorade ansenliga summor, sedan till en dom 2002 i Jönköpings tingsrätt för olovligt förfogande och bokföringsbrott. Christer Domermark belades i det sammanhanget med näringsförbud i tre år.

Då bytte han namn till Pär Wahlström. Och redan 2007 är han igång igen med stuguthyrning, men nu med företagskonkurs, personliga konkurser, miljonskulder och ett just upphävt näringsförbud i bagaget. Och det dröjer inte länge innan Konsumentverket svartflaggar honom igen i tidningen Råd & Rön.

Hans stuguthyrningsajt, www.semesterhus.net, finns kvar, men utan funktioner. Numera har han vägt över på ett mer lättarbetat område, nämligen homeopatisk verksamhet, med försäljning av naturpreparat, böcker och konsultverksamhet.

Den nya verksamheten verkar drivas via en hemsida. Ett stort antal firmanamn har emellertid använts, men bara ett, Perwa Ltd, är registrerat som näringsverksamhet. Perwa Ltd har adress på kontorshotell i Reading, UK, och omfattar formellt både stuguthyrningen och den homeopatiskt inriktade rörelsen. Tiden från utgången av näringsförbudet – 2005 – har ekonomiskt resulterat i skulder om ytterligare hundratusentals kronor, för obetalda tidningsannonser, skatter, förlorade stämningar från missnöjda kunder mm.

Distanshealingen han erbjuder är säkert gratis. Den motsvaras ju, å andra sidan, inte av någon som helst prestation från Healer Pärs sida. För mig luktar det gratisreklam för naturpreparat, böcker och konsultverksamhet, allt behäftat med fullt märkbara kostnader för kunden.

En begåvad bloggare (www.mirre.nu) skrev för en kort tid sedan: ”Se upp vem det är som lägger händerna på er och välsignar er.” Jag, för min del, tänker särskilt se upp med ”Healer Pär”:s händer.

2 kommentarer:

  1. Jag har öppet kritiserat New Age och healer Pär och blev genast hotad. När krypen kommer fram ur sina hålor så visar de sina sanna sidor. Den mannen är farlig. Har nu fått alla mina fördomar mot sk homeopater besannade. Det tackar jag för. Trollkonster åt trollpackorna.

    SvaraRadera
  2. Får rysningar! Har nämligen råkat ut för denna man i helt annan situation än blivit lurad genom stuguthyrning eller healing och det var inga goda krafter han utbringade! Mer vill jag inte skriva då jag fortfarande är rädd för människan och vad han kan ställa till med!!

    SvaraRadera